Sådan laver du matcha-cookies

Skrevet av Kjetil Frøitland Eide

Matcha-kiks med citron – grøn nydelse

Matcha-kiks med citron

Først og fremmest, hvad er matcha?

Matcha er grøn te af høj kvalitet, der er blevet malet til et fint pulver. Det unikke er, at du drikker hele bladet – og dermed får alle næringsstofferne.

I disse småkager bruger vi matcha for både farve, smag og sundhedsmæssige fordele. De er lavet med en base af klassisk shortbread og bliver naturligt grønne.

Ingredienser

  • 300 g hvedemel
  • 1-2 spiseskefulde matcha
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk revet citronskal
  • 100 g sukker
  • 225 g smør (eller margarine) ved stuetemperatur

Procedure

  1. Pisk sukker og smør til en jævn masse, helst med en foodprocessor.
  2. Tilsæt mel, matcha, citronskal og salt. Bland det hele sammen til en dej.
  3. Form dejen til en firkantet pølse og pak den ind i husholdningsfilm.
  4. Lad dejen hvile i køleskabet i 30 minutter.
  5. Forvarm ovnen til 190 °C.
  6. Skær skiver lige under 1 cm tykke og læg dem på bagepapir med god afstand mellem dem.
  7. Bag i cirka 12 minutter, indtil kanterne er let gyldne.
  8. Lad dem køle af på bagepladerne i 5 minutter, inden de flyttes over på en rist.

Tip! Lav gerne en glasur med en teskefuld matcha og 50/50 citronsaft og vand. Dryp over småkagerne, når de er afkølet.

Køb matcha her:

Matcha til bagning Her køber du matcha

Om forfatteren:

Kjetil Frøitland Eide profil bilde Kjetil Frøitland Eide er en anerkjent te-ekspert og grunnleggeren av Norges Tehus. Med over 15 års erfaring har han bygget opp en solid kunnskap om te og har mottatt flere utmerkelser, inkludert tre stjerner i den prestisjetunge Great Taste Awards. Les mer