Sådan laver du matcha-cookies
Matcha-kiks med citron – grøn nydelse

Først og fremmest, hvad er matcha?
Matcha er grøn te af høj kvalitet, der er blevet malet til et fint pulver. Det unikke er, at du drikker hele bladet – og dermed får alle næringsstofferne.
I disse småkager bruger vi matcha for både farve, smag og sundhedsmæssige fordele. De er lavet med en base af klassisk shortbread og bliver naturligt grønne.
Ingredienser
- 300 g hvedemel
- 1-2 spiseskefulde matcha
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk revet citronskal
- 100 g sukker
- 225 g smør (eller margarine) ved stuetemperatur
Procedure
- Pisk sukker og smør til en jævn masse, helst med en foodprocessor.
- Tilsæt mel, matcha, citronskal og salt. Bland det hele sammen til en dej.
- Form dejen til en firkantet pølse og pak den ind i husholdningsfilm.
- Lad dejen hvile i køleskabet i 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 190 °C.
- Skær skiver lige under 1 cm tykke og læg dem på bagepapir med god afstand mellem dem.
- Bag i cirka 12 minutter, indtil kanterne er let gyldne.
- Lad dem køle af på bagepladerne i 5 minutter, inden de flyttes over på en rist.
Tip! Lav gerne en glasur med en teskefuld matcha og 50/50 citronsaft og vand. Dryp over småkagerne, når de er afkølet.
Køb matcha her:

Om forfatteren:

Mere fra:
Oppskrifter