Hvordan laver man gurkemejelatte?

Skrevet av Kjetil Frøitland Eide

Hvad er gurkemeje latte?

Gurkemejelatte, også kendt som Golden Milk, minder lidt om en chai latte . Vi brygger først en stærk te, inden vi tilsætter lidt mælk. Vi bruger vores blanding af gurkemeje og mango , som giver en stærk og frugtagtig latte. Gurkemeje minder lidt om en orange ingefær og er stærk og let bitter i smagen. Med mango, ananas og ingefær derudover bliver dette en eksotisk latte!

Du kan lave den ligesom du laver chai latte.

Sådan laver vi gurkemejelatte!

(Tidskrævende: Under 15 minutter ) Dette er hvad du skal bruge:
Procedure:
  1. Kom 2 spiseskefulde gurkemeje og mango for hver kop (hvilket er ca. 2dl) i en gryde.
  2. Fyld op med mælk (2 dl pr. kop er normalt)
  3. Bring det i kog, skru ned for varmen, og lad det trække i 4-6 minutter.
  4. Si dette derefter ned i koppen.

  • Tilsæt den ønskede mængde sukker i gryden (måske 1 spiseskefuld pr. kop?)
  • Lad det koge og simre lidt ved svag varme, så tykner mælken. (Men pas på, at den ikke brænder på og koger over - det er nemt at gøre)
  • Drys gerne lidt kanel over, hvis du har lavet mælken tyk nok (ellers flyder kanelen ud)

Her kan du købe gurkemeje og mango


    Om forfatteren:

    Kjetil Frøitland Eide profil bilde Kjetil Frøitland Eide er en anerkjent te-ekspert og grunnleggeren av Norges Tehus. Med over 15 års erfaring har han bygget opp en solid kunnskap om te og har mottatt flere utmerkelser, inkludert tre stjerner i den prestisjetunge Great Taste Awards. Les mer