Hvordan laver man en god chai latte?

Hvad er en chai latte?
Du har sikkert hørt eller set chai latte, når du har været ude på en café. Men ved du egentlig, hvad det er? "Chai" betyder te og stammer fra det indiske subkontinent. Chai er oprindeligt lavet med sort te, en blanding af forskellige krydderier, mælk og sukker. Så chai er faktisk te med mælk. Hvis du siger "Chai-te", siger du faktisk "te-med-mælk-te", og hvis du siger "chai-te latte", siger du "te-med-mælk-te med mælk". Var du forvirret? - Fra nu af siger vi bare chai latte , bare i tilfælde af!
En chai-blanding består normalt af sort te, kanel, sort peber, ingefær, nelliker og kardemomme, selvom der sandsynligvis findes lige så mange forskellige chai-blandinger, som der er familier i Indien.
Sådan laver du en god chai latte
(Tidskrævende: Under 15 min )Dette er hvad du har brug for:
- Masala chai (køb her)
- Mælk
- Sukker/sødemiddel
- Kanel
- Har 2 spiseskefulde chai for hver kop (hvilket er ca. 2dl) i en kande
- Fyld op med mælk (2 dl pr. kop er normalt)
- Bring det i kog, skru ned for varmen, og lad det trække i 4-6 minutter.
- Si dette derefter ned i koppen.
Tip: Lad det koge og simre lidt ved svag varme, så tykner mælken. (Men pas på, at det ikke brænder på og koger over - det er nemt at gøre)
Fremgangsmåde i syltetøjsglas:
- Varm mælken forsigtigt op på komfuret (ikke varmere end 60°C, da dette kan forårsage skade). Tilsæt mælken til syltetøjsglasset (med plads nok til at mælken kan udvide sig) og ryst, indtil det skummer. Afslut din chai med denne fede mælk!
Fremgangsmåde i blender:
- Varm mælken og chai-saucen forsigtigt op på komfuret (ikke varmere end 60 °C, da dette kan forårsage skade). Tilsæt mælken til blenderen, og sæt låget tæt på. Sørg for, at der er plads nok til, at mælken kan udvide sig. Vær meget forsigtig med varm mælk i en blender, da den kan sprøjte, når den åbnes.
Fremgangsmåde med elektrisk pisker:
- Varm mælken og chai forsigtigt op på komfuret til den ønskede temperatur. Hæld blandingen i en kande eller beholder og lav skum med piskeriset. Hæld det i dit foretrukne forvarmede krus og nyd!
Huske:
- Tilsæt sukker efter din smag (måske 1 spiseskefuld pr. kop?)
- Drys gerne lidt kanel over, hvis du har lavet mælken tyk nok (ellers flyder kanelen ud)

![]() |
Vi modtog to guldstjerner for denne te ved en prisuddeling i England! Det betyder, at der er flere mennesker end os, der synes, det er enestående og fremragende! |
Sådan kan du nemmere lave chai latte
(Hvis du har en temaskine og mælkeskummer )
- Har 2 spiseskefulde masala chai i tebryggeren
- Fyld te-infuseren halvt op med varmt vand, og lad den trække i 4-6 minutter.
- Placer T-bryggeren over koppen og si teen
- Varm og damp 2 dl mælk og hæld det i teen.
- Drys lidt kanel over.
- Tilsæt den ønskede mængde sukker til teen (måske 1 spiseskefuld?)
Lav en chai latte med vores færdigbryggede chai
Om forfatteren:
