Lav vores te latte: Chokolade Mint Latte

Skrevet av Kjetil Frøitland Eide

Da vi drev Tehuset i Lille Grensen, lavede vi mange signaturdrinks, og nogle var mere succesfulde end andre... En sød variant, der hurtigt blev "den sædvanlige" bestilling for mange af vores stamkunder, var Sjokomint Latte.

Smagskombinationen er langt fra ukendt, men med dampet, fyldig mælk har den stadig en unik smag og mundfølelse. Lyder det spændende?

Sådan laver du chokolade-mint latte

Dette giver en stor kop: (som er cirka 4 dl)

  • Beregn cirka to spiseskefulde marokkansk mynte eller Mint 2
  • Kom teen i en kande.
  • Fyld med 2 dl vand
  • Kog vandet og sluk for komfuret.
  • Lad det stå og trække i 4-6 minutter.
  • Si tebladene over en kop.
  • Tilsæt den ønskede mængde chokoladepulver til teen (måske 2 spiseskefulde pr. kop?)
  • Kom nu 2 kopper mælk i gryden.
  • Lad det koge og simre lidt ved svag varme, så tykner mælken. (Men pas på, at den ikke brænder på og koger over - det er hurtigt færdigt!)
  • Bland mælken med teen
  • Drys gerne lidt chokoladepulver ovenpå, hvis du har lavet mælken tyk nok (ellers flyder den ud)
  • Brug gerne fløde og chokoladenibs til et lækkert Instagram-billede.

Sådan laver vi nemt en chokolade-mintlatte

(Hvis du har en T-brygger og mælkedamper )

  • Kom cirka to spiseskefulde marokkansk mynte eller Mint 2 i T-bryggeren
  • Kog vand i en kedel/gryde
  • Fyld T-bryggeren med 2 dl varmt vand (cirka halvt op)
  • Lad det stå og trække i 4-6 minutter.
  • Si teen fra T-bryggeren og over i koppen.
  • Tilsæt den ønskede mængde chokoladepulver til teen (måske 2 spiseskefulde?)
  • Varm og damp 2 dl mælk og hæld det i teen.
  • Drys lidt chokoladepulver ovenpå.

Her kan du købe byens bedste marokkanske mønt og Mint 2


Om forfatteren:

Kjetil Frøitland Eide profil bilde Kjetil Frøitland Eide er en anerkjent te-ekspert og grunnleggeren av Norges Tehus. Med over 15 års erfaring har han bygget opp en solid kunnskap om te og har mottatt flere utmerkelser, inkludert tre stjerner i den prestisjetunge Great Taste Awards. Les mer